Trivselregler ute

Trivselregler utanför lägenheten

Balkongen

När våren är i antågande kan vi återigen  njuta av  att vistas på balkongen. För att behålla trevnaden grannar emellan  är det bra att tänka på;


Placera din balkonglåda på insidan av säkerhetsskäl. Hänger du den utanför måste den vara väl förankrad.


Var försiktig när du vattnar blommorna eller rengör balkongen så att inte vattnet rinner ner till grannen.


Piska eller skaka inte mattor på balkongen eftersom grannen får ner ditt damm och skräp. Använd istället mattställningarna som finns uppställda på gården.


Grillning

Sommar och grillning hör ihop. För vår grannsämja är det bra att tänka på;


Grillning på balkongen är inte tillåten. Anledningen är dels brandrisken men även det os som sprids till grannen.


Grilla kan du göra utomhus men se till att ställa grillen på behörigt avstånd, minst 3 meter, från husfasaden för att inte riskera att brand uppstår.


Rökning

Vi håller våra gemensamhetslokaler rökfria med hänsyn till inomhusmiljön för alla och särskilt för allergiker. Om du röker på balkongen se då till att grannen inte störs.


Bilplatser

Trivselregler för bilplatser och garage hittar du här.


Husdjur

Du får gärna ha husdjur i din lägenhet. Viktigt är att du ser till att ditt husdjur inte stör eller skapar obehag för grannarna.


Du får inte rasta ditt husdjur på föreningens mark.  Se till att hålla ditt husdjur kopplat så att det inte förorenar på gården, i sandlådan, på grönytor eller gångvägar. Skulle en olycka ske är du ansvarig för att åtgärda/återställa resterna.


Om du störs av en grannes husdjur – exempelvis om en hund skäller på nätterna eller en katt/hund förorenar sandlådan – kontakta i första hand djurägaren direkt. I andra hand kan du vända dig till din förvaltare eller Umeå Kommun/Miljö- och hälsoskydd.


Andra djur

Det är inte tillåtet att mata djur och fåglar på gården eller från din balkong. Alla är kanske inte lika förtjusta i djuren, dessutom kan mat och fröer dra till sig skadedjur.


Gemensamhetslokaler

Du som använder dig av föreningens gemensamhetslokaler är också ansvarig för att städa efter dig. Checklistor finns uppsatta i de flesta av lokalerna.


Vi hjälps åt också att hålla ordning i våra gemensamma cykelrum och förråd.


              Brf Hartassen i Umeå

Visa hänsyn till dina grannar när du renoverar. 

Gräsklippning sker, om vädret tillåter, så här:

Hermelinv 1-64 tisdagar
Hermelinv 65-116 onsdagar

Hermelinv 117-234 torsdagar


Det är upp till oss boende att flytta undan cyklar, grillar och annat för att ytan kan bli klippt